Vakantie Duitsland

Vakantie Duitsland

vakantie duitsland D uitsland was lang vervloekt vanwege de tweede wereldoorlog. Maar is ondertussen uitgegroeid tot 1 van de meest populaire vakantiebestemming voor de Nederlanders. Veel Nederlanders gaan vaak naar de oost buren voor een weekendje weg, om te winkelen, te genieten van de natuur of voor de wintersport. Duitsland heeft groot aantal mooie historische steden, prachtige natuurgebieden en uitstekende faciliteiten om te gaan sporten, fietsen of wandelen. maakt niks uit welke seizoen het is Duitsland heeft altijd iets leuks aan te bieden. De luchthaven van Duitsland bied veel mogelijkheden aan om ergens heen te vliegen en je kan goedkoper tickets krijgen vanaf de luchthaven van Duitsland te vliegen.

Soorten vakantie

Duitsland biedt veel vakantie mogelijkheden. Je kan naar wintersport gaan skiën in Garmisch-Partenkirchen of Oberstdorf. Je kan ook naar stedentrip zoals Berlijn, Keulen, Hamburg en München dat zijn erg populaire steden in Duitsland. Duitsland heeft een prachtig natuurgebied, dat zorgt er ook voor dat veel toeristen naar Duitsland gaan om te gaan wandelen en genieten van het natuur. De bosrijke gebieden en het heuvelachtige landschap zijn onder wandelaars erg in trek. Verder heeft Duitsland ook een actieve vakantie te beleven. Je kunt fantastisch survivallen, hiken, surfen en raften.

Bezienswaardigheden
  1. één van de top plekken in Duitsland is de dierentuin van Berlijn. Die bestaat al sinds 1844. Dat is de oudste zoo van Berlijn. De dierentuin is ook bekend door het ijsbeertje Knut die uitgroeide als een publiekslieveling, doordat hij verstoten was door zijn moeder.
  2. van de top 10 is Brandenburger tor – de beste bewaarde stadspoort van Berlijn. Dit is de enige bewaarde stadspoort van Berlijn. De stadspoort vormde de stadsgrens tussen het platteland en het centrum. In 1734 zijn de eerste stenen van de poort gelegd. De stadspoort is nu 26 meter hoog, 65,5 meter breed en 11 meter diep. De brandenburger tor staat voor de Duitse hereniging.
  3. van de top 10 is kasteel Neuschwanstein – Het sprookjeskasteel in Schwangau Duitsland. Het mooiste kasteel van Europa. Het kasteel is een lust voor het oog en moet je alles van gezien hebben. Het is de populairste toeristische attracties van Duitsland met 1,3 miljoen bezoekers per jaar. Het kasteel is gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van lodewijk. Als toerist kun je zich net zoals de koning per koets naar boven laten brengen.
  4. van de top 10 is Loreley in de Rijnoever. Loreley is een 132 meter hoge rots aan de rechteroever van de Rijn. Er gebeurde vroeger veel ongelukken omdat veel boten het lastig vonden om de schuine bocht te maken. Ze hebben alle gevaarlijke bochten verwijderd. Wat leuk is om te doen daar is rotsen beklimmen en bovenop de rots kun je genieten van een prachtig panorama uitzicht.
  5. van de top 10 is het eiland Mainau dat is een mooie prachtig bloemenspektakel. Het eiland van 45 hectare is omgetoverd tot een waar bloemeneiland. Het beste is om in april tot oktober te gaan reizen dan staan er ieder seizen duizenden planten in bloei. En mensen die van narcissen, tulpen en hyacinten houden kunnen beter in de lengte gaan. In mei bloeien de azalea en rododendron het mooiste en vanaf juni komen de zomerbloemen, waaronder vele rozen

En je hebt nog vele mooie plekken in Duitsland zoals krijtrotsen jasmund nationale park, linderhof kasteel, allianz arena, het beierse woud, het zwart woud en porta nigra allemaal leuk om te bezoeken.

Terug naar boven